Бивш служител на Президентството попиля държавния глава.Политологът Калоян Методиев излезе с

...
Бивш служител на Президентството попиля държавния глава.Политологът Калоян Методиев излезе с
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Тече квази-военна операция по овладяване на държавата

Бивш служител на Президентството попиля президента.

Политологът Калоян Методиев излезе с остра обява във " Facebook " във връзка политическата обстановка у нас.

Ето какво написа Методиев:

" В България сега тече квази-военна интервенция по преодоляване на страната. Подготвяна е месеци наред. Работи се по описи за уволнения и периоди за завладяване на държавните институции. Видя се, че присъединяване на Има Такъв Народ в дирижираното от президента събаряне на държавното управление се възнаграждава всеобщо с постове в служебния кабинет. Елементите на тази интервенция се оглеждат и в преодоляването на Съвет за електронни медии, Българска национална телевизия и БНР, които се трансфораха в рупори на безконтролната власт. Реално видяно служебното държавно управление е конструирано и работи като боен щаб. И като биографии, и като дейности, и като постигани една след друга цели единствено за 48 часа. Казвам всичко това от позицията си на човек, който е предизвестил преди време за събитията, които се случиха предходната година и се случват през днешния ден.

Служебният кабинет към този момент излезе от рамките на заложените му от конституцията пълномощия. Основната му задача е да провежда почтени избори, а не да овладява държавните институции, да прави чистки, да се занимава с политически репресии и да взима стратегически решения. Спирането на процедурата за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз от през днешния ден е фрапантен образец в тази посока.

Потенциалът на " щаба " за градивно деяние клони към нула. Потенциалът му за съсипия клони към 100.

Политическите субекти и жителите би трябвало да проявят здрав разсъдък и да осъзнаят сериозността на обстановката. Първо ще са едни, след това ще са втори, само че най-после ще са всички. Същото ще се случи и с стопанската система. Правните съветници в президентството към този момент търсят учредения за въвеждане на изключително състояние. И това не е пресилване или смешка ".

eurocom.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР